19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSistemele biologice - pasiunea lui Claudiu Mirescu

Sistemele biologice – pasiunea lui Claudiu Mirescu

Claudiu Mirescu este elev la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova. Este olimpic din clasele gimnaziale, pasiunea lui cea mare fiind biologia.


Claudiu este un adolescent tacut, insa extrem de deschis la tot ce este nou. Din clasele gimnaziale a observat ca are o inclinatie spre biologie, iar o data cu trecerea timpului au aparut si rezultatele, care l-au incurajat mult. A luat acest avânt spre biologie din dorinta de a observa lucrurile care evolueaza de la sine, in urma unui simplu impuls.


Claudiu isi doreste sa participe la olimpiada internationala


In prezent, Claudiu este elev in clasa a XII-a. Este un an greu pentru el, insa invata atât pentru scoala, cât si pentru concursurile si olimpiadele scolare care se apropie. Din clasa a VII-a a luat in fiecare an locul I la biologie pe judet si de patru ori s-a calificat la faza nationala. Din pacate, la olimpiadele nationale nu a reusit sa ia decât mentiune. „Am reusit de doua ori sa ma calific pentru lotul largit de pregatire pentru olimpiada internationala. Anul acesta, intrecerea internationala va fi la Rio Cuarta. Biologia pentru mine este dincolo de o materie de studiu, este deja un hobby… In plus, sunt foarte interesat de psihologie, mi se pare extraordinar sa poti intelege psihicul si trairile oamenilor si sa poti contribui, pe cât posibil, la rezolvarea trairilor interioare ale acestora“, a spus Claudiu Mirescu.


Inteligenta artificiala ii creeaza accesul la alte lumi


Dincolo de rezultatele deosebite pe care adolescentul le are la invatatura, Claudiu este un elev ca toti ceilalti. Este insa atras de „inteligenta artificiala si literatura fantastica“. Acestea ii creeaza, dupa cum sustine, accesul la alte lumi decât cea reala si ii deschide perspective noi. Isi doreste foarte mult sa urmeze o cariera in medicina, obiectivul lui fiind acela de a ajuta oamenii, de a le alina putin din suferintele fizice si psihice. Invata mult pentru a-si atinge visul, atât individual, ore intregi, cât si la scoala, incercând un studiu cât mai aprofundat in biologie si chimie. Considera ca in studiul tuturor disciplinelor „exista la un moment dat o cibernetica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS